Idén online rendezik meg a Berlinaléhoz kapcsolódó hagyományos filmvásárt

2022. január 9. – 15:49

Másolás

Vágólapra másolva

Online rendezik meg az idén a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválhoz kapcsolódó hagyományos filmvásárt, írta meg az MTI.

A Berlinale szóvivője a hétvégén közölte, hogy a koronavírus-járvány miatt az idei filmvásárt teljesen az internetre költöztetik.

Azt mondta,

„Nagyon szorosan követjük a járvány alakulását, és továbbra is elsődleges szempont a vendégeink, a közönség és a személyzet biztonsága”

Arról is beszélt, hogy egyelőre közönséggel megrendezett fesztiválra készülnek, de erről még egyeztetni fognak az illetékes hatóságokkal.

Tavaly a pandémia miatt két részre osztották a Berlinalét, a hagyományos, év eleji időpontban csak a szakmai kísérőrendezvényeket tartották meg online, a szemlére beválogatott alkotásokat pedig egy ideiglenes streaming-szolgáltatón keresztül mutatták be a regisztrált filmes szakembereknek. A közönségnek csak később, nyáron vetítették le a filmeket.

Az idei fesztivált a tervek szerint február 10. és 20. között tartják meg a szükséges járványügyi szabályok betartásával.

A szervezők már tavaly ősszel bejelentették hogy M. Night Shyamalan forgatókönyvíró, rendező és producer lesz a 72. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál nemzetközi zsűrijének az elnöke.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!