99 évesen meghalt a legendás tévésztár Betty White

2021. december 31. – 21:21

99 évesen meghalt a legendás tévésztár Betty White
Betty White átveszi a kedvenc tévés ikonnak járó díjat a People's Choice Awards díjátadóján Los Angelesben, 2015. január 7-én – Fotó: Mario Anzuoni / File Photo / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt Betty White, az amerikai televíziózás ikonikus alakja – írja a People magazin a néhai színész-komikus ügynöke és barátja, Jeff Witjas közleménye nyomán. White január 17-én ünnepelte volna a századik születésnapját.

Betty White-ot a magyar tévénézők elsősorban az Öreglányok című szitkomból ismerhetik, de az ember már abba is beleszédül, ha csak végigpörgeti azoknak a produkcióknak a listáját, amelyekben szerepelt. Először 1939-ben volt látható a tévében, és egészen 2019-ig aktív volt, azaz nyolc évtizedes karriert tudhatott maga mögött. 2018-ban meg is kapta minden idők leghosszabb ideig képernyőn lévő női tévésének Guinness-rekordját, de mindkét nemet tekintve csúcstartó volt (a férfi rekorder Sir Bruce Forsyth). A tévésorozatok mellett számos showműsorban is szerepelt, és a kamera másik oldalán is dolgozott, ő volt az egyik első nő, aki producerként is feltűnt egy szitkomban.

Elismerésekben is bővelkedett White hosszú pályafutása. Összesen hét Emmy-díjat nyert, ő az egyetlen nő, akit mindegyik vígjáték-kategóriában díjaztak, és ő tartja a két Emmy-jelölés között eltelt idő rekordját is: az első jelölését 1951-ben kapta, az utolsót 2011-ben. A tévés hírességek csarnokába 1995-ben választották be, és Hollywoodban is kapott csillagot.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!