Meghalt Anne Rice, az Interjú a vámpírral szerzője

2021. december 12. – 11:21

Meghalt Anne Rice, az Interjú a vámpírral szerzője
Anne Rice 2016-ban – fotó: Joe Scarnici / Getty Images via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolcvanéves korában elhunyt Anne Rice amerikai írónő, a Vámpírkrónikák című horrorsorozat szerzője – írja az MTI. A sorozat címe ma már nem biztos, hogy sokaknak ismerős, de az első részből készült filmről szinte biztosan hallott mindenki. Az interjú a vámpírral kötet nyitotta a sorozatot 1976-ban, amit aztán további kilenc kötet követett. Regényei összesen közel 100 millió példányban keltek el.

A modern kor egyik legolvasottabb szerzője egy agyvérzés következményeibe halt bele szombaton – közölte fia, Christopher Rice a közösségi oldalán.

Anne Rice New Orleans-ban született és utolsó éveit is ott élte le. Mint fia közölte, szűkkörű ceremónia keretében a New Orleans-i családi kriptában helyezik örök nyugalomra.

A leghíresebb könyve a fent már említett első publikált regénye, az Interjú a vámpírral, amelyet öt hét alatt írt 1973-ban, és amelyből 1994-ben azonos címmel nagysikerű film is készült Tom Cruise és Brad Pitt főszereplésével. Ez a film hozta el Rice-nak az igazi világhírt, de megfilmesítették egy másik, 1988-as horrorját is, a Kárhozottak királynőjét, amelyből Michael Rymer forgatott filmet 2002-ben.

Miközben a Vámpírkrónikák és A Myfair-boszorkányok élete című regényciklusaival szárnyára kapta a hírnév, az írónő személyes életét súlyos tragédiák rázták meg. Húszévesen férjhez ment Stan Rice költőhöz, és első gyermekük, egy kislány ötévesen elhunyt leukémiában. 2002-ben férjét is eltemette, akinek agydaganata volt, nála pedig súlyos cukorbetegséget diagnosztizáltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!