Hollós János a Piac&Profit, Csabai Károly az Mfor és a Privátbankár főszerkesztője lett

2021. december 1. – 11:53

Másolás

Vágólapra másolva

Csabai Károly lett az Mfor.hu és a Privátbankár.hu főszerkesztője, Hollós János pedig a Piac&Profit vezetését vette át, közölte a Media1.

Az Mfor.hu és a Privátbankár.hu eddigi főszerkesztője, Baka F. Zoltán már csak újságíróként szerepel a lapok impresszumában.

„Lapjaink ars poeticája a személyváltást követően sem változik, cikkeink elkészítésekor a független, minőségi újságírást tartjuk a szemünk előtt” – írta a kiadó által kiadott közleményben Csabai Károly. Csabai korábban több mint 16 évig a HVG-nél dolgozott. Az Mfor.hu-hoz és Privátbankár.hu-hoz 2019. január 1-jén csatlakozott, és tavaly augusztus elseje óta már felelős szerkesztő volt. Szakmai munkája elismeréseként Pulitzer Emlékdíjat és Minőségi Újságírásért díjat is kapott.

Változás történt a kiadóhoz tartozó Piac&Profit élén is: a főszerkesztői pozíciót itt december 1-jétől Hollós János, a Magyar Rádió egykori alelnöke tölti be. A Pulitzer-emlékdíjas Hollós János mintegy 20 éven keresztül volt a Magyar Rádió munkatársa, öt évig az alelnöke. Egy időben ő és Kondor Katalin készítette Orbán Viktorral az akkoriban rendszeresen jelentkező szerda reggeli rádióinterjúkat, amiről könyvet is készítettek. 2009-től egy ideig az MDF sajtófőnöke is volt. Hollós János most úgy nyilatkozott: a gazdasági szereplők minél teljeskörűbb tájékoztatását tartja a lap összeállításánál vezérlő elvnek. Naprakész, gyakorlatias, akár kézzelfogható és hasznot jelentő információkat közölnek, „nem fogjuk rabolni senki idejét haszontalanságokkal.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!