A Rambo-, a James Bond- és a Harry Potter-filmek ereklyéire lehet licitálni Los Angelesben

2021. november 30. – 13:49

Másolás

Vágólapra másolva

Hollywoodi sikerfilmek több mint ezer ereklyéjét árverezik el Los Angelesben – írja az MTI.

A gigantikus méretű aukción licitálni lehet például John Travoltának a Ponyvaregényben viselt fekete öltönyére, a Patrick Swayze által a Holtpontban használt szörfdeszkára és a Star Wars I. – Baljós árnyak című filmben Liam Neeson által forgatott fénykardra.

A Batman-, a Vissza a jövőbe, a Harry Potter-, a James Bond- és a Trónok harca filmek vagy Marilyn Monroe, Bruce Willis és Keanu Reeves rajongói több mint 1200 ikonikus tárgyhoz juthatnak hozzá csütörtökön és pénteken a Julien's Auctions aukciósház árverésén Beverly Hillsben.

John Travolta öltönye a Ponyvaregényből – Fotó: VALERIE MACON / AFP
John Travolta öltönye a Ponyvaregényből – Fotó: VALERIE MACON / AFP

Az egyik legkeresettebb tárgy a szervezők szerint Travolta Perry Ellis tervezte öltönye és Liam Neeson fénykardja lehet, mindkét tárgy árát előzetesen 20–40 ezer dollárra (6,4–12,8 millió forintra) becsülik. Hasonlóképpen nagy érdeklődésre tarthat majd számot Bruce Lee (vagyis az őt helyettesítő kaszkadőr) híres sárga kezeslábasa a Halálos játszma című filmből vagy fekete nuncsakuja.

Az Arnold Schwarzenegger által a Terminátor 2 című filmben viselt motorosdzseki és bőrnadrág árát 20-30 ezer dollárra becsülik.

Sylvester Stallone fejkendője a Rambo – Első vér című filmből – Fotó: VALERIE MACON / AFP
Sylvester Stallone fejkendője a Rambo – Első vér című filmből – Fotó: VALERIE MACON / AFP

Licitálni lehet a Harry Potter-filmekben használt varázspálcákra, valamint olyan álfegyverekre, amelyekkel például Bruce Willis harcolt John McClane-ként a Die Hard-sagában. Egy, a Trónok harcában feltűnt obszidiántőrt is eladásra kínálnak, a becsült ára 3–5 ezer dollár (1–1,6 millió forint).

Legendás színészek személyes tárgyaira is licitálhatnak a rajongók, például Marilyn Monroe egy kézzel írt versére vagy Elizabeth Taylor és Doris Day ruháira.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!