Meghalt Virgil Abloh, az egyik legnagyobb hatású kortárs tervező

2021. november 28. – 20:23

Meghalt Virgil Abloh, az egyik legnagyobb hatású kortárs tervező
Fotó: FRANCOIS GUILLOT / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

41 éves korában meghalt Virgil Abloh, amerikai tervező, az Off-White márka megalapítója, a Louis Vuitton férfirészlegének művészeti vezetője, írták meg a hivatalos Instagram oldalán. A posztban búcsúzik tőle a családja, köztük a felesége és két gyermeke.

A Louis Vuitton is egy posztban búcsúzott tőle, azt írják, Abloh már évek óta küzdött a rákkal (2019-ben diagnosztizálták nála a szívében kialakult angioszarkómát), és a Louis Vuittont is magába foglaló LVMH vezérigazgatóját idézik: „mindannyiunkat sokkolt ez a szörnyű hír. Virgil nemcsak zseniális tervező és vizionárius volt, hanem egy gyönyörű lelkű és nagy bölcsességű ember is”.

Virgil Abloh első afroamerikaiként lett művészeti igazgató francia luxusdivatháznál, a Time magazin 2018-ban a világ 100 legbefolyásosabb embere közé választotta.

Abloh 1980. szeptember 30-án született az illinois-i Rockfordban, szülei Ghánából érkezett bevándorlók voltak. Eredetileg építésznek tanult, kamaszkorában zenélni is kezdett DJ Flat White néven, közben szeretett rajzolni, pólókat tervezni. Majd 2009-ben Kanye Westtel együtt lettek gyakornokok a Fendinél. Kanye West első saját ruhakollekciója 2012-ben debütált, kreatív ügynökségének, a DONDA-nak pedig Abloh volt a kreatív vezetője.

Aztán 2013-ban Milánóban megalapította az Off-White márkát, ami a divatipar egyik legismertebb, legfelkapottabb márkája lett, és olyan márkákkal voltak collabjai az utóbbi időben, mint a Nike, Levi's, Jimmy Choo, Evian vagy IKEA.

2018 tavaszán nevezték ki a Louis Vuitton férfirészlegének élére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!