Hiába nem szabad, Madonna mellbimbót villantott az Instagramon, majd felháborodott, hogy az oldal törölte a képét

2021. november 26. – 15:41

Másolás

Vágólapra másolva

Madonna felháborodott, hogy az Instagram törölte egy képét, amin látszott a mellbimbójának egy része – írja a Sky News. Ezt úgy adta a világ tudtára, hogy újra feltöltötte a sorozatot a közösségi oldalra, de a kérdéses képeknél kitakarta az Instagramot megbotránkoztató részeket.

Az oldal azt írta a menedzsmentjének, hogy azért törölték a képet, mert az énekes mellbimbójának egy kis része látható volt.

„Még mindig megdöbbentő számomra, hogy egy olyan kultúrában élünk, ahol a női test minden egyes pontja mutogatható, kivéve a mellbimbót. Mintha az lenne a női test egyetlen része, amit szexualizálni lehet. A mellbimbó, ami a kisbabákat táplálja? Egy férfi mellbimbója nem lehet erotikus?”

– írta a bejegyzésben.

Madonna azt sem érti, hogy egy nő feneke hogyan csúszik át a szűrőn, azt miért nem cenzúrázzák sehol.

„Hálás vagyok, hogy sikerült megőriznem az ép elmémet négy évtizednyi cenzúra, szexizmus, életkor miatti megkülönböztetés (ageism) és nőgyűlölet mellett is”

– írta.

Az Instagram felhasználói feltételei között szerepel, hogy tilos meztelen képeket feltölteni. Ez alól van néhány kivétel, például ha a mellbimbó művészi szerepet szolgál (mint Almodóvar új filmjének plakátján), ha a nő a kezével valahogy kitakarja, ha egészségügyi célból látszik (például ha valaki szoptatásról vagy masztektómia utáni sebekről posztol), és természetesen a festményeket és szobrokat ábrázoló képek is biztonságban vannak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!