Visszatérés Roxfortba: 2022-ben újra összeállnak a Harry Potter-filmek szereplői

2021. november 17. – 17:07

Másolás

Vágólapra másolva

2001 novemberében, azaz 20 éve mutatták be az első Harry Potter-filmet, ennek örömére Harry, Ron, Hermione és az összes szereplő összeállt egy különkiadás erejéig.

Január 1-jén mutatkozik be az HBO Max-on a Visszatérés Roxfortba című évfordulós Harry Potter-műsor, áll a Warner Bros. filmstúdió keddi közleményében. Ahogyan azt írják, a különkiadással „a Harry Potter-franchise páratlan örökségét, valamint a rajongók szívére, elméjére és képzeletére gyakorolt ​​múlhatatlan hatását ünneplik majd szerte a világon.”

A szereplők közül Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint mellett feltűnik a Hagridot alakító Robbie Coltrane, a Draco Malfoyt játszó Tom Felton, továbbá Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange) és Gary Oldman (Sirius Black) is látható majd a több epizódot rendező Chris Columbusszal együtt.

A retrospektív műsorban a szereplők visszatérnek a forgatás helyszíneire, és mélyinterjúkon és beszélgetéseken keresztül mutatják be, hogy mit jelentett nekik a világ egyik leghíresebb filmsorozatát elkészíteni.

Egy fontos ember viszont nem lesz ott

Méghozzá maga J. K. Rowling, akinek a hiánya feltűnő az alkotók névsorát olvasva. A könyvek szerzőjének távolléte összefügghet azzal, hogy sokat bírálták az utóbbi években a nemi identitással és a transznemű közöséggel kapcsolatos nyilatkozataiért. Még maga Daniel Radcliffe is reagált Rowling vitatott (sokak által transzfóbnak nevezett) tweetjeire egy esszében. A CNN szerint Rowling távolléte azt is mutatja, hogy vannak olyan hibák, amelyeket nem lehet helyrehozni egy egyszerű Reparo varázsigével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!