Premier előtti filmeket lehet megnézni jövő vasárnap az Európai Art Mozi Napon

2021. november 7. – 10:42

Másolás

Vágólapra másolva

November 14-én tartják az Európai Art Mozi napot, amihez több száz európai mozi csatlakozott, és fesztiváldíjas filmek premier előtti vetítésével várja az érdeklődőket, írta meg az MTI.

Magyarországon 25 művész mozi csatlakozott a hatodik alkalommal megrendezett Art Mozi Nap, aminek az a célja, hogy felhívja a figyelmet az európai filmművészet sokszínűségére, és az art mozi mint kulturális és közösségi tér fontosságára.

A magyarországi kínálatban Cannes-ban, Berlinben, Velencében és egyéb neves fesztiválokon díjazott, új európai és magyar filmek szerepelnek különböző műfajokban, de lehet majd látni a programok között retusált filmklasszikusokat is, mint az 1981-es Kopaszkutyát, az idén elhunyt Szomjas György zenés kultuszfilmjét és Jankovics Marcell 1973-ban bemutatott rajzfilmklasszikusát, a János vitézt is.

Az biztos, hogy a mozi napot a 2021-es Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje, a francia kultrendező, Leos Carax Annette című musical-drámája nyitja majd. Az Adam Driver és Marion Cotillard főszereplésével és a Sparks együttes közreműködésével készült alkotás a legjobb rendezés és a legjobb filmzene díját hozta el Cannes-ból.

Ezen kívül meg lehet majd nézni Az örökbeadás című olasz drámát, a Hajtóvadászat című dán thrillert, Vincent Cassel és Bérénice Bejo főszereplésével a Mese a barátságról-t, vagy az Én vagyok a te embered című német romantikus sci-fi vígjátékot.

Magyar kínálatból a régi klasszikusokon kívül az országos premier előtt egy hónappal meg lehet majd nézni a Legjobb tudomásom szerint című filmet.

A 6. Európai Art Mozi Nap részletes magyarországi programja a www.artmoziegyesulet.hu oldalon látható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!