Bödőcs Tibor új könyvével jön a csütörtökön kezdődő Margó Irodalmi Fesztiválra

2021. október 13. – 14:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 60 programmal, könyvbemutatókkal, koncertekkel és irodalmi sétákkal csütörtök délután kezdődik az idén 10 éves Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár a Várkert Bazárban. A Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében megrendezett négynapos eseményen bemutatjuk a Telex első könyvét, A fukusimai búvár és más novellák című kötetünket, amely a tavaly decemberben indult Telextárcák sorozatból válogatott írások mellett öt eddig még sehol nem publikált novellát is tartalmaz.

A könyv bemutatója október 17-én délután 15.15-kor kezdődik a Margón, a részleteket megtalálja a program Facebook-eseményének leírásában. A kötetről lapunk munkatársa és a könyv szerkesztője, Haász János beszélget a tárcasorozat ötletgazdájával, Dragomán Györggyel és a telexes megjelenés óta már angolra is lefordított címadó novella szerzőjével, Mécs Annával. A könyvbemutató után a Margón a megjelent szerzők dedikálnak is.

Fotó: Ajpek Orsi / Telex

A négynapos rendezvényen, két év után, az új kötettel jelentkező hazai szerzők mellett végre ismét találkozni lehet a nemzetközi irodalom olyan neves képviselőivel, mint például a német Jennifer Teege, az izlandi Jón Kalman Stefánsson és Sigríður Hagalín Björnsdóttir, a svéd Alex Schulman, vagy a francia Gaëlle Josse és a katalán Iréne Solà, akik mindketten Európai Unió Irodalmi díjas írók.

A fesztivál első két napján délutántól, hétvégén pedig már délelőttől kezdődően egymással párhuzamosan, három színpadon zajlanak majd az események. A már említett külföldi szerzők mellett új könyvével érkezik a Margóra többek között Bartók Imre, Bodor Ádám, Bödőcs Tibor, Csányi Vilmos, Danyi Zoltán, Háy János, Földényi F. László, Kalapos Éva Veronika, Karafiáth Orsolya, Kollár-Klemencz László, Markó Béla, Mezei Márk, Pataki Ági, Simon Márton, Szilasi László Tisza Kata és Tóth Krisztina. A rendezvényen bemutatott köteteket a Bookline standján nemcsak kedvezményesen megvásárolni, de a beszélgetéseket követően dedikáltatni is lehet majd a helyszínen.

Vasárnap délelőtt a fesztiválon debütál Grecsó Krisztián és a Csík zenekar tagjainak közös, gyerekeknek szóló, Belefér egy pici szívbe című előadása. Az idei őszi Margót pedig a Klasszik Lasszó estje zárja. A Kemény Zsófi költő és Czinki Ferenc író, valamint Vitáris Iván (Ivan & The Parazol), Schoblocher Barbara és Jancsó Gábor (Blahalouisiana), illetve Sárkány Bertalan (Mary Popkids) alkotta formáció új, Magyar Szakítós című műsorával lép fel a fesztiválon.

Hétvégén a Könyves Séták a korabeli kéjnők és vendégeik mindennapjait, a letűnt korok szexualitáshoz, prostitúcióhoz és társadalmi tabukhoz tapadó történeteit idézik meg Pesten és Budán. A sétákon olyan irodalmi nagyságok levelein és szövegein keresztül bontakozik ki a buja budai és pesti élet mint Krúdy Gyula, Karinthy Frigyes, Szép Ernő vagy Petri György.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!