Horrorfilmet jelöl az Oscarra Magyarország

2021. október 6. – 10:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bergendy Péter Post Mortem című filmjét jelöli a nemzetközi film kategóriában a 94. Oscar-díjra a magyar Oscar-díjra nevező bizottság – közölte a Nemzeti Filmintézet. A magyar horrorfilm az A kategóriás varsói nemzetközi filmfesztiválon debütált 2020-ban, eddig 13 díjat nyert rangos seregszemléken, világszerte megvásárolták a forgalmazók, és a hazai mozikban október 28-tól lesz látható.

A horrorfilmet tavaly ősszel mutatták be a varsói nemzetközi filmfesztiválon, azóta 26 fesztiválra hívták meg, köztük a világ legnagyobb presztízsű horrorfilm-seregszemléire, a spanyolországi Sitgesbe és a londoni FrightFestre – írja a Nemzeti Filmintézet.

Az első világháború és a spanyolnáthajárvány pusztítása után játszódó filmben Tomás, a fiatal vándorfotós abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfeletti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk.

A főbb szerepekben Klem Viktor és Hais Fruzsina, mellettük Schell Judit, Anger Zsolt, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor látható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!