Elárverezik a Micimackó-történetek ikonikus hídját

2021. október 1. – 18:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elárverezik a Micimackó-történetek egyik visszatérő elemét, a Százholdas Pagony hídjának való életben is létező mását – írtja az MTI.

Az ashdowni erdőben 1907-ben épült fahíd volt az, ahol a Micimackó-történetek írója A. A. Milne gyakran játszott fiával, Christopher Robinnal, és a híd Micimackó és barátai kalandjainak központi helyszínévé vált.

A híd eredeti neve Posingford híd volt, és 1907 körül épült. 1997-ben keresztelte át Poohsticks hídra Milne fia, akinek játékai állnak a Micimackó-történetek középpontjában.

A Poohsticks – Fotó: Gareth Fuller – PA Images / Contributor / Getty Images
A Poohsticks – Fotó: Gareth Fuller – PA Images / Contributor / Getty Images

1997-ben a hidat lebontották, mivel elkopott a sok-sok látogató alatt, és a Walt Disney vállalat segítségével egy újat építettek. Az eredeti hidat az ashdowni erdőben megőrizték, és a helyi önkormányzat nemrég engedélyt adott arra, hogy felújítsák. Helyi tölgyfát használva pótolták ki a hiányzó elemeket, és most a teljesen felújított hidat kínálják árverésre.

„A hidat áverésre bocsátani valószínűleg a legnagyobb lehetőség globálisan arra, hogy az emberek megvegyék, és egy múzeumban kiállíthassák” – mondta James Rylands, a Summer Place Aukciósház illetékese, aki az „egyik legfontosabb ikonikus irodalmi tárgynak” nevezte a hidat.

Bár a híd árát nehéz megbecsülni, Ryland annak a reményének adott hangot, hogy új tulajdonosa akár 250 ezer fontot is fizethet érte a keddi árverésen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!