A Foszfor és verejték című mű nyerte a PesText idei pályázatát

2021. július 26. – 18:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Eredményt hirdettek a PesText világirodalmi fesztivál 2021-es, „Buborék” hívószóra kiírt irodalmi pályázatán. A zsűri döntése alapján a szakmai díjat André Ferenc Foszfor és verejték című alkotása nyerte. A tizenegy döntős mű elsőként a SZIFONline irodalmi portálon olvasható.

Emellett a toplistások közül július 26-tól augusztus 20-ig a közönség kiválaszthatja szavazással kedvencét, a legtöbb szavazatot nyerő szerző lesz a pályázat közönségdíjasa.

A pályázatra a szervezők kortárs magyar szerzők magyar nyelvű műveit várták maximum 6000 leütés terjedelemben a „Buborék” témakörében. Rekordszámú, a 2020-as 437-et jócskán meghaladó, összesen 756 nevezés érkezett, ezeket két körben zsűrizték.

A legjobb 11 pályaművet a főzsűri értékelte, ennek tagja Dániel András, illetve a Telextárcák két szerzője, Szabó T. Anna és Mécs Anna is. Az előzsűri tagjai Borbáth Péter író, műfordító; Górász Péter irodalmár, a FISZ elnökségi tagja; Pinczési Botond kritikus, az Alföld Stúdió tagja; valamint Vass Norbert író, a Szépirodalmi Figyelő, a SZIFONline és a SiopArt szerkesztői voltak.

A világirodalomra fókuszáló PesTextet ősszel harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten szeptember 17. és 26. között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!