Távozik a HírTV-től Földi-Kovács Andrea műsorvezető

2021. július 5. – 12:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Távozik a HírTV-től Földi-Kovács Andrea, a csatorna műsorvezetője, akit a kirúgott – és azóta DK-ssá lett – Kálmán Olga helyére vettek fel 2018-ban, áll a csatorna sajtóközleményében.

Földi-Kovács Andrea – aki a korábban a hírszerzésnél dolgozó, majd a közmédiában biztonságpolitikai elemzőként megjelenő Földi László felesége – előbb tíz évet dolgozott a HírTV-nél, aztán a G-nap után (Simicska Lajos gecinek nevezte Orbán Viktort) lelkiismereti okokra hivatkozva távozott, előbb a közmédiába, majd az Echo TV-be ment. Innen igazolta le újra a már kormánymédiásodott HírTV, ahol a Magyarország élőben című műsort kapta meg, és az első adásban úgy köszönt be:

hát, visszatértem, hogy emlékeztessem a nézőket a 3 évvel ezelőtti időszakra.

Földi-Kovács azóta volt meghatározó arca a csatornának.

2019-ben Civil Összefogás Fórum szellemi honvédő díjat kapott, amit azok kapnak, akik a CÖF szerint sokat tesznek a konzervatív értékek és szellemiség megőrzéséért és ápolásáért.

Ugyanabban az évben Táncsics Mihály-díjat kapott, amit a kiemelkedő színvonalon teljesítő újságírók kapnak, és amit Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere adott át neki. Erről akkor a Népszava azt írta, Földi-Kovács Andrea úgy kapta meg ezt a díjat, hogy fel sem volt rá terjesztve, és a Táncsics-bizottság által kiválasztott hat fő névsorában sem szerepelt.

Földi-Kovács a díjátadón a HírTV szerint azt mondta: „Fontos, hogy tiszta motivációink legyenek és hogy azért üljünk oda a kamerák elé, ne csak azért, hogy tetszelegjünk a reflektorfényben, hanem, hogy legyen mondanivalónk az emberek felé, legyen fontos gondolataink, amiket közlünk és legyen olyan gondolatvilágunk, amelyen keresztül megszűrve a hírek világát érthetővé, befogadhatóvá tesszük a nézők számára”.

„Hálás vagyok a kollégáimnak és a nézőknek, hogy kisebb-nagyobb megszakításokkal több mint 15 évig volt életem része a HírTV. Itt kezdtem a pályafutásomat és a ranglétrát végig járva szinte minden olyan feladatot elsajátíthattam, amely a modern hírtelevíziózáshoz szükséges. Köszönöm a lehetőséget és a bizalmat az irányomban, de hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy a jövőben másfajta szakmai feladatokkal és kihívásokkal szeretnék foglalkozni.”

– mondta el a mostani váltásról Földi-Kovács Andrea. A műsorvezető július 16-án lesz látható utoljára a HírTV-n.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!