Átadták Hofi Géza emléktábláját az Anker közben

2021. július 02. – 12:07

frissítve

Átadták Hofi Géza emléktábláját az Anker közben
Fotó: Bődey jános / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Július 2-án felavatták Hofi Géza emléktábláját az Anker közben. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas humorista egykori otthonának homlokzatán kapott helyet az emléktábla. Az átadást Hofi Géza születésének 85. évfordulójára időzítették.

Az emléktábla elkészítésére az önkormányzat írt ki pályázatot, végül Megyeri János szobrászművész készítette el a most felavatott művet. Megyeri a kerületi honlap beszámolója alapján „realista szobrászként művében Hofi kicsit csibészes, megmondóemberes, végtelenül szerethető karakterét akarta megjeleníteni”.

Az átadón felszólaló Bödőcs Tibor a közönség előtt – Fotó: Bődey János / Telex
Az átadón felszólaló Bödőcs Tibor a közönség előtt – Fotó: Bődey János / Telex

A rendezvényen közreműködött Bödőcs Tibor humorista, Malek Miklós zeneszerző, karmester, Hofi Ildikó, Hofi Géza özvegye, valamint Soproni Tamás, Terézváros polgármestere és Szilágyi Erika önkormányzati képviselő, a táblaállítás kezdeményezője is.

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex
Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass