A Foo Fighters egy lemez erejéig diszkózenekarrá válik

2021. június 18. – 17:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Foo Fighters idén februárban a BBC Radio 2 egyik műsorában előadta a Bee Gees You Should Be Dancing című számát, de akkor még nem lehetett tudni, hogy nem egy egyszeri poénról van szó.

A zenekar csütörtökön bejelentette, hogy a következő lemezét Dee Gees néven fogja kiadni, Hail Satin lesz a címe, és négy Bee Gees-feldolgozást is tartalmaz majd, valamint a legutóbbi lemezük néhány dalának koncertverzióját.

Dava Grohlnak, a Foo Fighters énekesének azután akadt be a Bee Gees, hogy megnéztek egy dokumentumfilmet a diszkókorszak talán leghíresebb együtteséről.

„Azt mondtam, »Miért nem csinálunk egy Bee Gees-számot?«. Aztán valaki mondta, hogy »Oké, hogy akarod csinálni?«. Én meg azt mondtam: »Hát úgy, ahogy a Bee Gees«” – idézi a BBC Grohl februári rádiós nyilatkozatát arról, hogy miért pont a Bee Geest dolgozta fel a zenekar.

Vagyis nehéz feldolgozásról beszélni, hiszen az egész különlegessége az, hogy az egyébként rockban utazó Foo Fighters semmiféle saját stílusjegyet nem vitt a számba, hanem csak simán eljátszotta.

Korábban egy jótékonysági virtuális koncerten Andy Gibb, a Bee Geest alkotó Gibb testvérek legfiatalabb tagja, aki nem volt benne a zenekarban, Shadow Dancing című számát is előadták Grohlék, ez is rajta lesz a lemezen.

A lemez július 17-én jelenik meg az amerikai Record Store Day, vagyis a lemezboltok napja alkalmából, amit 2007-ben azért hoztak létre, hogy próbálják életben tartani a fizikai hanghordozókat a digitális terjesztés korszakában. Ennek megfelelően hanglemezen is megjelenik majd a Hail Satin.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!