Carey Mulligan és Zoe Kazan főszereplésével készül film a Weinstein-botrányról

2021. június 8. – 16:45

frissítve

Carey Mulligan és Zoe Kazan főszereplésével készül film a Weinstein-botrányról
Fotó: Lars Niki/Getty Images for The Academy Of Motion Picture Arts & Sciences/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Már a nyáron elkezdik forgatni a Harvey Weinstein hollywoodi filmproducer körül kirobbant botrányról szóló filmet, jelentette be hétfőn a Universal Pictures stúdió az MTI szerint.

A film egy könyvadaptáció lesz. A 2019-ben megjelent She Said arról szól, hogyan született meg a New York Timesnak a később Pulitzer díjjal jutalmazott riportja, amely Weinstein szexuális zaklatási ügyeit tárta fel. A könyv az újságírók hónapokon át tartó nyomozását mutatja be, és azokat a jogi akadályokat, melyekkel a cikk megjelentetésekor szemebsültek az újságírók.

A filmben a két újságírót, Megan Twohey-t és Jodi Kantort Carey Mulligan és Zoe Kazan alakítja.

Harvey Weinstein szexuális zaklatási botránya 2017-ben robbant ki. A filmmogult több mint 80 nő, köztük ismert színésznők – Gwyneth Paltrow, Salma Hayek és Uma Thurman – vádolták meg szexuális visszaéléssel. Weinstein ártatlannak vallotta magát, azonban 2020 februárjában bűnösnek mondta ki őt az esküdtszék.

Az Oscar-díjas producer szexuális erőszak és egy szexuális kényszerítés miatt kapott 23 év börtönt kapott.

A befolyásos hollywoodi producer bukása indította el a MeToo mozgalmat, amelynek során nyilvánosságra került a szórakoztatóiparban, az üzleti életben, a médiában, a politikai életben vagy más területen befolyásos több száz ember ügye, akik szexuális zaklatást követtek el.

Bár a Weinstein-botrány számos dokumentumfilm témája volt és több filmet, illetve sorozatot inspirált, a She Said az első játékfilm, amely közvetlenül a producer elleni vádakkal foglalkozik. Rendezője a német Maria Schrader lesz. A megjelenés várható idejéről egyelőre nem közöltek információt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!