Új felelős szerkesztő kerül a HVG hetilap élére

2021. június 2. – 14:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Július 1-től Gergely Márton veszi át Jakus Ibolyától a HVG hetilap vezetését, írja a Hvg.hu.

Jakus hét éve tölti be a felelős szerkesztői pozíciót, hozzá fűződik a lap 2016-os átalakítása. Gergely Márton közel fél évtizede csatlakozott előbb a Hvg.hu-hoz, majd a hetilap csapatához.

Gergely az ELTE-n és a Hamburgi Egyetemen végzett, írt a Magyar Narancsnak, illetve a „taz, die tageszeitung” nevű német lapnak is. A Népszabadság Online lapszerkesztője, majd az újság főszerkesztő-helyettese volt a Népszabadság 2016-os bezárásáig. Új pozíciójával kapcsolatban úgy fogalmazott:

„A felelős szerkesztői pozíció pontosan leírja, amit a legfontosabb feladatomnak tartok: a felelősséget egy erős, magasszínvonalú hetilapért, tágabban véve a HVG márkáért, s egyben a magyar demokratikus nyilvánosságért.”

Jakus tartalomfejlesztési vezetőként folytatja a kiadóban, többek között a hetilap, valamint a Hvg360.hu újszerű tartalmainak előkészítését, valamint a képzési programokat navigálva. Jakus írásában úgy fogalmazott:

„Majdnem hét évet töltöttem a hetilap élén, ami már így is hosszabb, mint két, a HVG-nél szokásos hároméves főszerkesztői mandátum, márpedig a politikai rendszerek közül is azokat respektálom, ahol két ciklus után átadják a terepet a vezetők.”

Hozzátette, ő maga választotta ki utódját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!