Ingyen kapnak Mészöly-kötetet a diákok a Libritől

2021. május 15. – 19:02

Másolás

Vágólapra másolva

Mészöly Miklós születésének 100. évfordulója alkalmából Hozd magaddal a diákod, vigyél egy könyvet! címmel indított akciót a Libri. A könyvesboltokba betérő főiskolásoknak, egyetemistáknak vagy középiskolásoknak csak be kell mutatniuk a diákigazolványukat, és ajándékba kapnak egy példányt Mészöly Miklós Nem felelt meg neki című novelláskötetéből.

A Libri ajánlata addig tart, amíg a 10 ezer kötet el nem fogy.

Fotó: Fortepan / Hunyady József
Fotó: Fortepan / Hunyady József

Mészöly Miklós Molnár Miklósként született Szekszárdon, majd a Pázmány Péter Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát. 1944 őszén behívták frontszolgálatra, és Észak-Poroszországba vitték, ahonnan kalandos úton szökött vissza Magyarországra. Hazatérése után közellátási felügyelőként alkalmazták, majd lapszerkesztő, később szabadfoglalkozású író lett. 1949-ben házasodott össze Polcz Alaine-nel, akivel hullámvölgyekkel teli kapcsolatuk ellenére több mint ötven át voltak társak.

Legismertebb művei: Az atléta halála (1966), a Saulus (1968), a Film (1976) és a Családáradás (1995) című regények, valamint a Jelentés öt egérről (1967) című novelláskötet, de írt esszét, drámát, verset, mesét és publicisztikákat is.

Életművét végigkíséri az elbeszélői technika tökéletesítésének vágya, aminek nagyszerű példái a születésének 100. évfordulójára összeállított, Nem felelt meg neki címet viselő novelláskönyvben szereplő történetek is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!