Kizárja menüjéből a halakat és a húst New York egyik legismertebb Michelin-csillagos étterme

2021. május 3. – 22:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Eleven Madison Park, New York egyik legismertebb fine dining étterme az újranyitások után már húsmentes étteremként folytatja tovább, írja a The New York Times.

Az étterem nem szolgál fel ezentúl húst vagy tengeri ételeket, jelentette be Daniel Humm, a háromszoros Michelin-csillagos étterem séfje. Az ok Humm szerint az, hogy „a jelenlegi rendszer ebben a formájában nem fenntartható”, ezért környezetvédelmi okokra hivatkozva teljesen átírják a menüt.

Daniel Humm az Eleven Madison Parkban 2013-ban – Fotó: Neilson Barnard / Getty Images for Blancpain / AFP
Daniel Humm az Eleven Madison Parkban 2013-ban – Fotó: Neilson Barnard / Getty Images for Blancpain / AFP

Ahogy arra korábban az amerikai internetvilágot kiborító popcornsalátáról szóló cikkünkben kitértünk, az Eleven Madison Park 2017-ben a világ legjobb étterme lett, menüjétől pedig sosem állt messze a hús- és halétel – sőt, sikerét is nagyrészt ezeknek köszönhette. Az étterem legnépszerűbb ételei közé tartoztak a garnélarákból, a kacsából, illetve homárból készült fogásaik.

Humm arról beszélt, az elmúlt időszakban kísérleteztek az alternatívák megismerésével. Az étteremtől joggal féltik a csillagait, a vegán és/vagy vegetáriánus éttermek között kevés egyelőre a Michelin-csillagos, habár idén januárban kapta meg Franciaországban első csillagát egy teljesen vegán étterem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!