Jön a második Downton Abbey-film

2021. április 19. – 15:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Visszatér a Downton Abbey a mozivászonra, a film mögött álló stúdió ugyanis bejelentette, hogy lesz egy második rész is belőle, írja a Hollywood Riporter.

A Focus Features szerint a film már idén karácsonykor, december 22-én a mozikba kerül, és az egész szereplőgárda visszatér, új arcokkal együtt.

A forgatókönyvet újra Julian Fellowes írja, aki az eredeti sorozat alkotója és az első film írója is, Gareth Neame és Liz Trubridge is visszatérnek producerekként. A rendező Simon Curtis lesz, aki például az Egy hét Marilynnel című filmet rendezte.

Hugh Bonneville, Jim Carter, Laura Carmichael és Michelle Dockery is mind visszatérnek szerepeikben, hozzájuk csatlakozik többek között Hugh Dancy (a Hannibal sorozatból), Laura Haddock (Da Vinci démonai) és Dominic West (A viszony sorozatból).

Az első, 2019-es film főbb cselekménye arról szólt, hogy a királyi család ellátogatott Downtonba. A film mindössze 13-20 millió dollárból készült, és több mint 194 millió dollár bevételt hozott.

A Downton Abbey-sorozat 2011-ben debütált a tévében, és hat évadot élt meg. A történet a 20. század első felében játszódik, egy angol vidéki kastélyban, és az arisztokrata Crawley család és a személyzet életét követte végig. Három Golden Globe-díjat, 15 Emmy-díjat nyert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!