Meghalt DMX, a rapper

2021. április 9. – 18:54

frissítve

Meghalt DMX, a rapper
DMX egy 2017-s fellépésén STREETER LECKA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A rapper-színész a múlt héten kábítószer-túladagolás következtében kapott szívrohamot.

Meghalt a DMX rapper, aki éppúgy ismert drogproblémáiról, mint a zenéjéről – jelentette a család közleményére hivatkozva a CNN. A rapper–színész 50 éves korában vesztette életét.

Az X Gon Give It To Ya című szám előadója, több világhírű film szereplője április 2-án, pénteken otthonában kábítószer-túladagolás következtében szívrohamot kapott, és azóta kórházban volt. Az orvosok már a múlt héten figyelmeztettek, hogy DMX, akinek valódi neve Earl Simmons, kritikus állapotban van, és lehet, hogy nem éli túl a túladagolást.

„Mély szomorúsággal jelentjük be, hogy szerettünk, DMX, azaz születési nevén Earl Simmons 50 éves korában elhunyt a White Plains Kórházban, miután a múlt hét óta küzdöttek az életéért”, írta a család.

DMX (azaz Dark Man X) az 1990-es évek elején kezdett rappelni, és 1998-ban adta ki debütáló albumát, az „It's Dark and Hell Is Hot” -t. Notorious B.I.G. és Tupac Shakur is előadótársa volt, halálukat követően pedig maga DMX a hardcore hip hop egyik uralkodó sztárja lett.

Szakmai eredményeit ugyanakkor gyakran beárnyékolták a kábítószerekkel való visszaélései és a törvényekkel szembeni cselkedetei. 2017-ben adócsalásban bűnösnek vallotta magát, és egy év börtönre ítélték.

2019-ben DMX lemondott egy tervezett koncertturnét a függősége kezelésére, azaz elvonóba vonulására hivatkozva. Akkor azt mondta, hogy „a családot és a józanságot helyezi előtérbe”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!