Pénteken a Telexen is indul a Budapesti Tavaszi Fesztivál

2021. április 6. – 12:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A járvány miatt idén online rendezi meg április 9. és 18. között a Budapest Brand nZrt. a 41. Budapesti Tavaszi Fesztivált. A programsorozat során műfaji megkötések nélkül mutatkozhatnak be a jelenkor alkotói. Az online eseményt követők megnézhetik majd a 90. születésnapját ünneplő Novák Ferenc Tata koreográfiáját, Snétberger Ferenc és a Keller kvartett Hallgatóját, Bodó Viktor rendezését, Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska Pilinszky 100 előadását is – írták a közleményükben.

A fesztivál egyes programjai a hivatalos honlapon és a társszervezők saját felületein is elérhetőek lesznek, és mivel a szervezők szeretnének enyhíteni „a hónapok óta tartó bezártságból eredő feszültségen, ezért néhány kísérőeseménytől eltekintve az összes program ingyenesen megtekinthető lesz”.

A Telex mindennap 20:00 órakor közvetíti az aznapi kiemelt műsort, amely oldalunkon ingyenesen követhető lesz.

A fesztivál első napján legendás hangversenyrészletek láthatók a hőskorszakból, ezek közül kiemelkedik a Budapesti Fesztiválzenekar 1985-ös nyitókoncertje Fischer Ivánnal és Kocsis Zoltánnal.

Online először lesz látható Bodó Viktor Az öldöklő angyal című rendezése: a Schauspiel Stuttgart színpadán tavaly ősszel bemutatott darabot először láthatja magyar felirattal a hazai közönség. A Magács László rendezte Shakespeare/37 első három epizódja a Tavaszi Fesztiválon debütál, #Mindszenty címmel pedig a Kodály Zoltán Kórusiskola ünnepi koncertjét láthatjuk. A fesztivál saját produkciója lesz a magyar költészet napján az Anima Sound Systemből ismert Prieger Zsolt Törőcsik Franciskával közösen készített zenés vers összeállítása a 100 éve született Pilinszky János életművéből, amit a Kiscelli Múzeum templomterében rögzítettek Pilinszky 100 címmel. A Budapesti Tavaszi Fesztivál részletes műsora ide kattintva érhető el.

„Négy évtizedet még meghatározó momentumain keresztül is szinte lehetetlen bemutatni, mi mégis erre vállalkoztunk az online 41. Budapesti Tavaszi Fesztivál megrendezésével. Olyan virtuális eseménnyel készülünk idén, ami egyszerre állít méltó módon emléket az elmúlt 40 évnek, beszél a jövőről, és nyit a jelen közönsége felé” – mondta Faix Csaba, a Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!