Elton John képmutatással vádolja a Vatikánt

2021. március 16. – 15:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A katolikus egyház hétfőn közölte, hogy meleg emberek élettársi kapcsolatát nem lehet megáldani, ugyanis „Isten nem áldhatja meg a bűnt”. Elton John erre reagálva képmutatással vádolja a Vatikánt.

Szerinte ugyanis az egyház a Rocketman című film befektetőjeként örömmel profitált a melegházasságban élő művész életéről szóló történetből.

A 73 éves énekes az Instagramon vonta kérdőre a katolikus egyházat és Ferenc pápát is, arról érdeklődve, hogy akkor miért nem zavarta őket a melegházasság, amikor több millió dollárral szálltak be a róla szóló filmbe. A Rocketman ugyanis a melegházasságban élő Elton John szerint arról szól, hogyan találta meg a boldogságot David Furnish mellett, akivel 2014-ben kötött házasságot.

A többmilliós követőtáborával megosztott bejegyzésében feltett kérdés után a #hypocrisy-t, azaz képmutatást is használta hashtagként Elton John.

2019 decemberében került nyilvánosságra az, hogy Angelo Becciu bíboros és köre a katolikus hívők adományait is felhasználva 50 millió euróval szállt be egy Máltában bejegyzett pénzügyi alapba, a „Centurion Global Fundba”. Egyebek mellett ebből az alapból finanszírozták az Elton John életéről szóló Rocketman című film elkészítését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!