Természetes fény: itt az előzetese Nagy Dénes Berlinalén induló filmjének

2021. február 22. – 19:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy azt korábban megírtuk, a Berlinale 71 éves története során először versenyez egyszerre a fődíjért, vagyis az Arany Medvéért, egyben először lesz egyszerre két magyar film világpremierje a versenyben, miután Nagy Dénes első mozifilmje, a Természetes fény, illetve Fliegauf Bence Rengeteg 2 című filmje is bekerült a Berlini Filmfesztivál versenyprogramjába, írta a Filmintézet honlapja.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával magyar–lett–francia–német koprodukcióban, Závada Pál regénye alapján készült Természetes fény egy, a második világháborúban, a keleti fronton szolgálatot teljesítő magyar alakulatról szól. „A Természetes fény a megszállt Szovjetunió területén játszódik, egy kiismerhetetlen, mocsaras erdőségben. A történet egy magyar honvéd gyalogos egységet követ, amely a vidéket járva, eldugott orosz falvakban szovjet partizánokat keres. A film ennek az egységnek a mindennapjait mutatja be az alhadnagy, Semetka István szemszögén keresztül, aki parancsnokának váratlan halála miatt súlyos terhet kap a vállára” – írja a film.hu.

A tervek szerint tavasszal a magyar nézők is láthatják a filmet, amint kinyithatnak a mozik. Ennek jött most ki az előzetese, amit itt tud megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!