Ismét visszanézhetők a Verzió filmjei Greta Thunbergről vagy éppen a koronavírus első napjairól

2021. február 15. – 15:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újra elérhetők a 17. Verzió fesztivál közönségkedvencnek számító filmjei a fesztivál honlapján, írja a Verzió közleménye.

A filmeket február 15. és április 30. között tették elérhetővé az úgynevezett Re:Verzió programjának részeként. A honlapra felkerült 15 film sehol máshol nem érhető el az országban. A 17. Verzión bemutatott filmeket most ingyenesen vagy jelképes áron lehet megtekinteni. A fesztivál a befolyt összeget az Én vagyok Gréta című film oktatási célú és filmklubszerű felhasználási jogának megvásárlására fordítja.

A magyar filmek között visszanézhető lesz Gaal Ilona és Wizner Balázs „A legjobb magyar film” díjat elnyerő, Végstádium című alkotása, illetve a fesztivál nyitófilmje, a 76 nap is, mely a koronavírus első napjait mutatja be Vuhanban. Visszanézhető lesz emellett az Én vagyok Greta, a Maddy, A fákról beszélni, A Föld oly kék, mint egy narancs, illetve az erőszakos eltűnések emberi hatásairól szóló Vivos. Mellettük a Tengerentúl, a Szabad a pálya, A vándorszakács, a Kosztya Proletárszkij, A Frontvonalban és az LGT gitárosáról szóló Barta Tamás – Siess haza, vár a mama.

Az ingyenes és 650 forintos jegyek limitált számban kaphatók, a 18. Verzióra pedig itt lehet nevezni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!