Elhalt egy kínai színésznő orrhegye egy félresikerült plasztikai műtét után

2021. február 5. – 11:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos komplikációk léptek fel egy kínai színésznőnél, miután megműttette az orrát – írja a BBC. Kao Liu orra a négyórás beavatkozás után érzékeny volt és bizsergett, majd többször is elfertőződött. A színésznő képeket is megosztott a közösségi oldalán, egyet a cikkünkben is megtalál. A kép egyesek számára felkavaró lehet.

„A bőr az orrom hegyén egyre sötétebb és sötétebb lett, majd elüszkösödött az orrom”

– írta Kao a követőinek. A színésznőben az öngyilkosság gondolata is felmerült.

A színésznő több sikeres filmben és sorozatban játszott, majd pár hónapra eltűnt a nyilvánosság elől. Mint utólag kiderült: miután többen is azt ajánlották neki, megműttette az orrát, hogy jobb szerepet kapjon, de a műhiba miatt hónapok óta nem tud dolgozni.

Kao Liu barátnője szerint tökéletes volt az arca, csak az orrán kellett volna alakítani. Ő mutatta be a plasztikai sebésznek – Fotó: Kao Liu / Weibo
Kao Liu barátnője szerint tökéletes volt az arca, csak az orrán kellett volna alakítani. Ő mutatta be a plasztikai sebésznek – Fotó: Kao Liu / Weibo

Két hónapot töltött kórházban, így nagyjából 400 ezer jüan, vagyis nagyjából 18,5 millió forint munkabértől esett el. Miután kikerült a kórházból, megosztotta a történetét a Weibo nevű kínai közösségi oldalon, amivel heves vitát generált. Kínában nagyon népszerű a plasztikai sebészet.

„Azt hittem, hogy ez alatt a négy óra alatt még gyönyörűbbé varázsolnak. Nem sejtettem, hogy ez a négy óra valójában egy rémálom kezdete lesz”

– írta.

Az orra annyira megsérült, hogy legalább egy évig nem lehet végrehajtani a helyreállító műtétet. A The Paper nevű híroldal szerint a Kaót ellátó klinikára tavaly március és október között ötször szabott ki büntetést a helyi egészségügyi ügynökség.

Kínában olyan népszerű a plasztikai sebészet, hogy 2004-ben már olyan szépségversenyt is rendeztek, amin olyanok indulhattak, akik megműttették már a testüket. Vannak fiatalok, akik a gimnázium és egyetem között fekszenek szike alá, mert azt gondolják, hogy sikeresebbek lehetnek a munkában és a szerelemben.

Emiatt azonban egyre több engedély nélkül működő klinika bukkant fel. A Global Times szerint 2019-ben 60 ezer klinika működött illegálisan. Hatszor annyi, mint ahány szabályosan működő intézmény volt az országban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!