Ferencváros szerződésszegés miatt kirúgja a kerületi színházigazgatót, aki elvállalta, hogy oktató lesz az SZFE-n

2021. január 28. – 21:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Január 16-án a sajtóból értesültünk arról, hogy színházunk, a ferencvárosi Pinceszínház igazgatója főállású oktatónak szerződött a Vidnyánszky-féle SZFE-re.”

-írja Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina Facebook-oldalán. Baranyi kifejti, hogy mivel a kerület előző, fideszes vezetése határozott idejű, 2018-tól 2023-ig tartó szerződést kötött Soós Péterrel, csak az önkormányzat beleegyezésével vállalhatott volna el más munkát.

Soós a kerületnek elismerte, hogy 2021. januárjától szerződése van az SZFE-vel, amiről az önkormányzatot nem tájékoztatta, ezért Ferencváros szerződésszegés miatt megszüntette Soós munkaviszonyát. Ahogy azt a posztban Baranyi kiemelte, a Pinceszínház immár volt igazgatóját olyan szakmai sikerekről lehet ismerni, minthogy ő volt

„az Űrgammák, a Tűzvonalban vagy a Hacktion rendezője”

Az MTI korábban közleményében adta ki „Elismert szakemberek irányítják a szeptemberben induló mozgóképes osztályok munkáját” címmel közleményét az SZFE következő félévi tanárairól. Ebből derült ki az is, hogy Soós Péter segíti majd a filmrendező osztály irányítását András Ferenc mellett. Továbbá az is, hogy Soós nevéhez nemcsak az Űrgammák, a Tűzvonalban vagy a Hacktion, hanem például a Korhatáros szerelem is fűződik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!