Luc Besson megúszta a vádemelést a nemierőszak-ügyben

2021. január 26. – 10:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bár 2019 februárjában bizonyíték hiányában már felmentették Luc Besson francia rendező-producert abban az ügyben, ami azért indult, mert egy holland színésznő, Sand Van Roy azt állította, Besson bedrogozta és megerőszakolta őt egy párizsi hotelben, az ügy tovább folytatódott, előkerült ugyanis nyolc másik nő, akik azt állították: a rendező zaklatta vagy fenyegette őket az évek alatt.

A fentiek miatt 2019 októberében a bíróság újabb nyomozást rendelt el a Van Roy-ügyben, ami miatt hétfőn közel ötórás meghallgatást tartottak. Besson kikérdezése után pedig úgy döntött a vizsgálóbíró, Marie-Claire Noiriel, hogy nem emelnek további vádakat a rendező-producer ellen.

A meghallgatást követően a vizsgálóbíró ún. assisted witnessként beszélt Bessonról. Az assisted witness a francia jog szerint olyan személy, aki ellen ugyan nem folyik hivatalos nyomozás, de vallomástételre kötelezhető, továbbá meggyanúsították egy adott bűncselekmény elkövetésével, amelyből akár később még ügy is lehet – írja a Hollywoodreporter.

Besson az ügy kezdete óta tagadta az ellene felhozott vádakat. A rendező-producer ügyvédje, Michael Kump a döntéshez hozzáfűzte, hogy Besson végig együttműködött a hatóságokkal, akik végül nem tudták bebizonyítani a bűnösségét. Besson továbbra is ártatlannak vallja magát, és azon van, hogy tisztázza a nevét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!