Szerződést bontott a Prada egy kínai színésznővel, aki elhagyta béranyák által kihordott gyerekeit

2021. január 20. – 12:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Prada megvált kínai nagykövetétől, a 29 éves Cseng Su-ang (Zheng Shuang) kínai színésznőtől, miután Csengről volt barátja, Csang Heng (Zhang Heng) azt állította a hét elején a kínai Weibo közösségi oldalon: ő egy évre az Egyesült Államokban ragadt, hogy közös gyerekeiket nevelje.

Röviddel ezután a helyi média előkerítette a gyerekek születési anyakönyvi kivonatát, amiből kiderült, hogy két különböző nő adott nekik életet. Az egyik gyerek 2019-ben, a másik 2020-ban született az Egyesült Államokban. Anyaként ugyanakkor nem a nőket, hanem a színésznőt jelölték meg az anyakönyvi kivonaton, ami sokakat meglepett, mivel Csenget sosem látták várandósan.

Nem sokkal ezután előkerült egy hangfelvétel, ami megerősítette a gyanút, hogy Cseng és Csang gyerekeit béranyák hordták ki: ebben a színésznő arról beszél, hogy már túl késő megszakítani a terhességeket. A Global Times szerint ekkortájt a hetedik hónapban jártak a béranyák. A felvételen ezután egy férfi, a gyanú szerint a színésznő apja hallható, aki arra tesz utalást, hogy akár örökbe is lehetne adni a gyerekeket.

A BBC azt írja: az eddigi információk szerint a színésznő azután hagyta el két gyermekét, hogy Csanggal szakítottak. Az ügy kipattanása után többen is felszólaltak Csenggel szemben, kegyetlennek és felelőtlen anyának nevezték. Bírálói azt követelik, hogy tiltsák ki a szórakoztatóiparból. A Prada néhány napon belül döntött is az addig kínai arcaként számontartott színésznő szerződéséről, pontosabban annak felmondásáról. A Weibón azt írták, a jelentős médiavisszhang és Cseng magánélete miatt határoztak úgy, hogy minden kapcsolatot megszakítanak vele.

A színésznő kedden közleményt adott ki a hangfelvételre reagálva, amiben azt írja, ez egy hatórás beszélgetés apró részlete, és hogy „nem fog elmenekülni az elől, amit mondott”, bár nem egészen tiszta, itt pontosan mire is gondol.

A kínai média szerint az apa patthelyzetbe kerül, egészen addig nem léphet be Kínába a gyerekeivel, amíg az anya alá nem írja a hozzájárulást. A béranyaság Kínában illegális, ugyanakkor a The Global Times által megkérdezett ügyvéd szerint nem vonhatók bírósági eljárás azok, akik a tengerentúlon fizettek ilyen szolgáltatásért. Más kérdés, hogy Cseng el is hagyta a gyermekeit, ez már a kínai törvényhozás hatáskörébe tartozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!