Februártól újra lesz Danubius Rádió, de nem úgy és nem az, mint tíz éve

2021. január 7. – 11:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felveszi az 1986-2010-ig működő, megboldogult Danubius Rádió nevét a magát „Politikamentes | bulvármentes | beszédmentes” rádióként, illetve „Magyarország leghallgatottabb online pop rádiója”-ként jellemző, online elérhető Nonstop Rádió.

A Média1 információi szerint a Nonstop Rádió már meg is szerezte a danubiusradio.hu címet, ez most még azonban automatikusan a nonstopradio.hu-ra navigálja vissza az odalátogatót. Itt mindenesetre található egy rövid bejelentés, amire az oldal egyik olvasója hívta fel a figyelmet.

Mint azt írják, A Danubius Rádió védjegy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) adatbázisa szerint egyelőre senkihez sem tartozik, mert a korábbi védjegyoltalmak megszűnhettek. Van azonban egy Rádió Danubius (ezen a néven indult annak idején a Danubius), és egy Danubius FM védjegy. A Sebestyén Balázs műsorvezetésével is működő egykori Danubius Rádió az ORTT 2009-es döntésének következtében vesztette el a frekvenciáját, majd 2010-ben az internetes sugárzást is be kellett fejezniük.

A Fővárosi Ítélőtábla 2010 júliusában jogerős ítéletben mondta ki, hogy a Danubiustól törvénytelenül vették el a frekvenciát, mer eleve hibásan írták ki a pályázatot.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!