Meghalt a rapper MF Doom

2021. január 1. – 08:27

Meghalt a rapper MF Doom
MF Doom egy jótékonysági koncerten a New York-i Central Parkban 2005. június 28-án – Fotó: Peter Kramer / Getty Images North America / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

49 éves korában meghalt MF Doom – írja a BBC. A rapper, valódi nevén Daniel Dumile még október 31-én halt meg, de a család csak most hozta ezt nyilvánosságra. Azt nem közölték, mi volt a halál oka.

MF Doom Londonban született 1971-ben, de már gyerekkorában New Yorkba költözött. Tinédzserként a KMD nevű formációval lépett fel, de az öccse halála után egy időre eltűnt a zenei életből. 1997-ben tűnt fel újra, ekkor kezdte el hordani az idővel elengedhetetlen fellépőkellékké váló maszkokat is, amelyeket a Marvel-főgonosz Doctor Doomról mintázott.

Hat szólólemeze jelent meg, de gyakran működött együtt más zenészekkel is, mint Danger Mouse vagy Ghostface Killah. Maszkjai mellett a lehetetlenül komplikált rímjeiről volt ismert.

Halálhírét Instagramon jelentette be a felesége, aki a bejegyzésben azt írta, MF Doom/Daniel Dumile volt a legjobb férj, apa, tanár, diák, üzlettárs, szerető és barát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!