Bob Dylan eladta a teljes életművét a Universal Musicnak

2020. december 07. – 16:09

Bob Dylan eladta a teljes életművét a Universal Musicnak

Másolás

Vágólapra másolva

Boby Dylan teljes zenei életművének, azaz több mint 600 dalának kiadási jogait megvette a Universal Music kiadó – írja a Guardian.

A most 79 éves Dylan hat évtizedes pályafutása alatt több mint 50 albumot adott ki, és olyan örökzöld világslágerek fűződnek a nevéhez, mint a Blowin’ in the Wind, a Knockin’ on Heaven’s Door, a Like a Rolling Stone, vagy a The Times They Are a-Changin’. Dalait több mint 6000 alkalommal dolgozták fel, köztük olyan sztárok, mint a Guns N’ Roses, Bob Marley, a U2 vagy Stevie Wonder.

Dylan egyébként ma is aktív, a világjárvány előtt évi 100 koncertet adott.

Az üzlet részleteit nem hozták nyilvánosságra, de iparági pletykák szerint a 2000-es évek legnagyobb zenekiadási biznisze lehetett, Dylan katalógusa óvatos becslések szerint is több százmillió dollárt érhet.

(Borítókép: Hector Mata / AFP)

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass