A Netflix kapta a legjobb dráma- és vígjátéksorozatoknak járó nemzetközi Emmy-t

2020. november 24. – 13:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Netflix nyert idén a nemzetközi televíziózás legjobb produkcióit elismerő Nemzetközi Emmy-díjátadó ceremónia két fő kategóriájában hétfőn – írja az MTI.

A járvány miatt online megrendezett ünnepségen a kétszeres Oscar-díjas brit Glenda Jackson kapta a legjobb színésznő díját az Elizabeth is Missing című filmben nyújtott alakításáért, amelyben egy nyolcvanas éveiben járó, demenciában szenvedő nőt játszik, aki eltűnt barátja után nyomoz.

A legjobb színész Emmy-díját a 13 éves angol Billy Barrattnek ítélte oda a Nemzetközi Televíziós Akadémia. A fiatal színész a Responsible Child című brit tévéfilmben szerepelt, amelyben egy gyilkossággal vádolt gyereket játszott. A megtörtént eseményeken alapuló produkció a legjobb tévéfilm vagy minisorozat díját is elvitte.

A Netflix a két fő kategória, a legjobb drámasorozat és a legjobb vígjátéksorozat díját is megszerezte: előbbit az indiai Delhi Crime-ért, utóbbit pedig a brazil Senki sem figyel című vígjátéksorozatért.

A For Sama című Oscar-díjra is jelölt, szíriai háborúról forgatott produkció a legjobb dokumentumfilm nemzetközi Emmy-díját kapta.

A virtuális ceremónia fénypontja az Emmy Alapítók Díjának átadása volt, amelyet idén Andrew Cuomo New York-i kormányzónak ítéltek oda a koronavírus-járvány alatt naponta megtartott televíziós tájékoztatója elismeréseként. A televíziós akadémia indoklása szerint Cuomo „mesterien használta fel a televíziót arra, hogy világszerte tájékoztassa és megnyugtassa az embereket”.

A ceremónia házigazdája, Richard Kind (Argo, Egy bogár élete) beszédében azt mondta, hogy reméli, ez volt az első és egyben az utolsó alkalom is, hogy virtuálisan kellett megrendezni a díjátadót.

>>> A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja >>>

Kövess minket Facebookon is!