Olyan jogsértés miatt nem kapott frekvenciát a Klubrádió, amit a Karcag FM-nek korábban elnézett az NMHH

2020. november 13. – 08:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ismételt jogsértésre hivatkozva nem hosszabbította meg a Klubrádió frekvenciáját a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH), míg a Karcag FM és az Inforádió korábban a jogsértés ellenére is megkapta az engedélyt, írja a Népszava.

Szeptember közepén nem hosszabbította automatikusan meg a Klubrádió médiaszolgáltatási jogosultságát az NMHH arra hivatkozva, hogy a rádió az éppen lejáró frekvenciaengedélye időszakában ismételt jogsértést követett el. A hatóság szerint ugyanis a 92,9-es frekvencián működő rádió kétszer nem küldte el határidőre az általa sugárzott zeneszámok listáját. Az NMHH emiatt számos kritikát kapott szeptemberben, amit azzal hárított, hogy szerintük

„Nem egyedülálló eset, hogy a Médiatanács törvényi kizáró ok miatt nem újítja meg egy rádió jogosultságát.”

A Népszava több tucat hatásági határozatot nézett át ezután, amiből kiderült, hogy a hatóság korábban két rádiót is pozitívan bírált el annak ellenére, hogy ők is elkövették ugyanezt a jogsértést: az Inforádiót és a Karcag FM-et. A lap megkereste az NMHH-t, akik azt mondták, a Klubrádióval fennálló „peres eljárás miatt nem tudnak nyilatkozni”. A hatóság korábbi döntését ugyanis nem fogadta el a rádió, jogi útra vitte azt.

Az NMHH válaszában hozzátette, a másik két rádió határozatának idejében még „máshogy rendelkezett a jogsértések ismételtségéről” a jogszabály. Polyák Gábor, a lap által megkeresett médiajogász szerint a két rádióra vonatkozó válasznak nincs alapja, a médiatörvény ugyanis valóban módosult, „az ismételt jogsértések körét tartalmában viszont nem változtatták meg”.

Javítás: A cikk eredetileg „Olyan jogsértés miatt nem kapott frekvenciát a Klubrádió, amit a Karc FM-nek korábban elnézett az NMHH” címmel ment ki, az elírást javítottuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!