Meghalt Eddie Van Halen

2020. október 6. – 21:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

65 éves korában meghalt Eddie Van Halen, a Van Halen együttes alapítója és gitárosa – írja a TMZ. A hírt fia, Wolfgang a Twitteren jelentette be. A zenész több mint tíz éve gégerákkal küzdött, öt évig Németországba járt sugárkezelésre. Az elmúlt 72 órában rengeteget romlott az állapota, az orvosai észrevették, hogy a tumor ráhúzódott az agysejtjeire és más szerveire.

A Santa Monica-i St. Johns kórházban hunyt el a családja körében. Sokáig rengeteget dohányzott, de szerinte a rákját nem az okozta, hanem egy fémpengető, amit több mint húsz éve sokszor tett a szájába.

A Van Halent 1972-ben alapította Eddie, a bátyja, Alex (dobos), Michael Anthony (basszusgitár) és David Lee Roth énekes Pasadenában. Az 1977-es Eruption gitárszólójával szerzett magának először hírnevet. Itthon legtöbben talán a Jump című számáról ismeri a bandát. Popkulturális hatását jelzi, hogy Michael Jackson 1983-as slágerében, a Beat itben is az ő gitárszólója szerepelt, de gitározott és vokálozott a Queen-tag Brian May szólólemezén is.

A Van Halen testvérek állandó pontot jelentettek a banda életében, sőt 2006 óta Wolfgang volt a banda basszusgitárosa. A Van Halen bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, 2012-ben pedig a Guitar World minden idők 100 legjobb gitárosának listáján az első helyre választották Eddie Van Halent.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!