Molból Unatkozó Majom

2021. szeptember 24. – 09:23

Balásy Zsolt
portfóliókezelő, HOLD Alapkezelő

Másolás

Vágólapra másolva

Tudja, mi az a blue chip? Olyan részvényeket szokás (szoktunk volt…?) annak hívni, amelyek egy stabil iparágban stabil szereplők, így stabil profittal rendelkeznek, és az ember kisebb kockázatot remél tőlük, ha részvényt vásárol. Ilyen lehet egy IBM, vagy Apple, vagy a magyar tőzsdén az OTP, a Mol, vagy a Magyar Telekom.

Ezért aztán felettébb meghökkentő volt látni, hogy például a Bored Ape Yacht Club NFT majmai is blue chipnek minősülnek bizonyos körökben. Stabil iparág, stabil árfolyam, digitális rajzolt majom?!

De végül is, lehet benne valami: az olaj vagy a hagyományos típusú bankolás egyre kevésbé népszerű a világban, ezzel szemben a „figyelem iparág” nyertesei felfelé ívelő pályán vannak… durván változik a világ, na, de próbálunk hozzá alkalmazkodni. Ahogy Darwin mondta, nem a legokosabb, vagy a legerősebb fog túlélni, hanem a leginkább alkalmazkodóképes. Nem könnyű.

Digitális majmok mellett többek közt kötelező oltásról, Angliában eltűnő Whopperekről, zöld tengeralattjáró beszerzésekről és Lamborghinikről is beszélgettünk e heti adásunkban Szabó Balázzsal és Szabó Dáviddal. Jó szórakozást!

Az adásban megvitatott cikkek, ábrák és a podcastcsatornáink itt találhatók meg.

A cikk a Telex és a Hold Alapkezelő közötti szponzorált tartalmi együttműködés része.

Kedvenceink
Holdblog
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!