Egressy Zoltán

RSS

Egressy Zoltán: Oktogon, csütörtök este

„Még mindig van tíz perc a találkozómig. Talán másfél telik el belőle, amikor ismét felbukkan a hajléktalan. Az erősek még nem látják. Sokáig készül, végre összeszedi magát, hozzájuk lép. Mielőtt...

Egressy Zoltán: Tamara

„Tamara őrjöngve várt otthon. Az öregasszony a földön feküdt. Hívtam a mentőket, bár tudtam, hogy már késő.” Az e heti Telextárca fura jelek és nagyon különös kötődések története.

Egressy Zoltán: A bosszú

„Szombaton este elő akartam venni a szelvényt, hogy a nadrágzsebembe tegyem. Arra készültem, hogy hétfőn felvesszük a nyereményt. Nem volt a szőnyeg alatt. Rákérdeztem. Anyám a lehető...

Egressy Zoltán: Neharagudj-fagyi

Tudom, hogy igazam van – Bandi élvezte a nyertes pozíciót. Tudta, hogy nézik a barátai. Feszítette a büszkeség. Elvette a vaníliás fagyit, vitte az asztalhoz. Telextárcák.

Egressy Zoltán: Kedvezménykártya

Amikor meghal valaki, hirtelen milyen sok barátja lesz. Ha híres ember az illető, akkor még több. Csupa felszabadult boldog embert. Mindenki örül, hogy nem ő halt meg. Telextárcák.

Egressy Zoltán: Szivarszoba

Milán nem magyarázott sokat, határozott megállapításokat tett, azt mondta, a gyors döntések mindenre jók. Ezt nem értettem. Telextárcák.

Kövess minket Facebookon is!