Rákot diagnosztizálhattak Harvey Weinsteinnél

2024. október 22. – 10:01

Másolás

Vágólapra másolva

Krónikus mieloid leukémiát diagnosztizáltak a szexuális erőszakért elítélt korábbi hollywoodi producernél, Harvey Weinsteinnél – értesült a CNN, azonban információjukat egyelőre sem Weinstein ügyvédje, sem szóvivője nem erősítette meg.

A krónikus mieloid leukémia (CML) ritka betegségnek számít, a felnőtteket érintő leukémiák mintegy 15 százalék teszi ki. Bármilyen életkorban felfedezhetik, de leginkább idősebb korosztálynál jelentkezik, férfiaknál gyakrabban.

A CNN úgy tudja, Weinsteint Reikers Islanden, a börtönszigeten kezelik. New York állam hivatalos jogi képviselője a lapnak azt mondta, „aggasztó és elfogadhatatlan, hogy az ilyen magánjellegű és bizalmas egészségügyi ügyek a közbeszéd tárgyává váltak. Weinstein úr magánéletének tiszteletben tartása miatt mást nem mondunk”.

A múlt hónapban Harvey Weinstein sürgős szívműtéten esett át. Szóvivője akkor azt mondta a CNN-nek, hogy a beavatkozásra a New York-i Bellevue Kórházba szállították, és nem sokkal ezután kiengedték. „Amint azt korábban már széles körben kifejtettük, Weinstein úr rengeteg jelentős egészségügyi problémával küzd, amelyek folyamatos kezelést igényelnek” – mondták Weinstein szóvivői szeptemberben.

A 72 éves Harvey Weinsteint egy New York-i bíróság 2020-ban bűnösnek találta abban, hogy 2013-ban megerőszakolta és szexuálisan bántalmazta Jessica Mann egykori színésznőt, 2006-ban pedig szexuálisan zaklatta Mimi Haley egykori produkciós asszisztenst. A férfit 23 év börtönbüntetésre ítélték.

A MeToo-mozgalmat 2017-ben a leköszönt producer viselkedéséről szóló leleplezések indították el, akinek a múltban óriási befolyása volt a filmiparra, Hollywoodra. Azóta többtucatnyi nő, köztük Angelina Jolie és Gwyneth Paltrow színésznő vádolta meg Harvey Weinsteint zaklatással, szexuális erőszakkal vagy nemi erőszakkal, számos esetben azonban már elévültek a vádak.

A 2020-as ítéletet áprilisban hatályon kívül helyezte az illetékes fellebbviteli bíróság arra hivatkozva, hogy az eredeti bírósági eljárásban olyan tanút is meghallgattak, akinek a vádlott elleni vallomása nem kapcsolódott az ott szóban forgó ügyhöz. A döntés ellenére Weinstein nem szabadult, mert továbbra is börtönben van egy nemi erőszakért kiszabott, Kaliforniában hozott ítélet miatt.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!