Szexuális zaklatással vádolja egykori menedzserét a Sum 41 frontembere

2024. október 8. – 14:06

Másolás

Vágólapra másolva

A Sum 41 frontembere, Deryck Whibley hamarosan megjelenő, Walking Disaster című könyvében ír először részletesen arról, hogy a karrierje elején hogyan zaklatta őt Greig Nori, a zenekar első menedzsere és a Treble Charger punkzenekar tagja.

Whibley a könyv megjelenése előtt az LA Times-nak mesélt kapcsolatáról Norival. A Sum 41 énekese szerint Nori verbálisan és szexuálisan is évekig zaklatta őt. Greig Nori egyelőre nem reagált a vádakra.

Whibley azt állítja, hogy 16 évesen találkozott először az akkor 34 éves Norival, aki igazi ikonja volt. Whibley úgy találkozott először Norival, hogy belógott egy Treble Charger-koncert backstage-ébe, hogy elhívja őt egy Sum 41-fellépésre. Whibley és Nori számot cseréltek, és a későbbiekben órákig beszélgettek egymással.

Nori végül a Sum 41 menedzsere és Whibley mentora lett, stúdiófelvételeket intézett a zenekarnak és ő vitte őket bulikba is, hogy ott kapcsolatokat építsenek a zeneiparon belül. Whibley 18 éves volt, amikor állítása szerint Nori megragadta az arcát és megcsókolta őt egy buli vécéjében. A Sum 41 tagja szerint előtte egyáltalán nem gondolta, hogy Nori vonzódik hozzá, de a menedzser arról győzködte, hogy fedezzék fel jobban, mi van köztük, mert a legtöbb rocksztár szerinte úgyis meleg vagy biszexuális, csak nem merik bevallani. Whibley arról ír a könyvében, hogy Nori tovább erőltette a találkozókat kettejük között, majd amikor a Sum 41 énekese megpróbált véget vetni a kapcsolatnak, akkor a menedzser homofóbiával vádolta, és sorolni kezdte, mivel tartozik neki a Sum 41 karrierjének beindítása miatt.

A könyv szerint Nori akkor állt le Whibley szexuális zaklatásával, amikor egy közös barátjuk is rájött, mi zajlik köztük. Innentől viszont Whibley úgy emlékszik, Nori verbálisan még kíméletlenebb lett Whibley-vel szemben. Nori ahhoz is ragaszkodott, hogy szerzői kreditet kapjon a Sum 41 dalainál, mindezt azzal indokolta, hogy így komolyabban veszik majd a zenekart.

A Sum 41 végül 2005-ben vált meg Noritól, de Whibley sohasem mondta el a zenekari társainak, hogy mi történt köztük, a menedzser kirúgását inkább Nori megbízhatatlanságával indokolta a Sum 41. A zenekar aztán 2018-ban a dalok társszerzői jogait is visszaszerezte Noritól egy perben.

A könyve megjelenése előtt sem beszélt a nyilvánosságban a zaklatásról. Whibley az LA Timesnak azt mondta, sokáig nem beszélt senkinek Nori zaklatásáról, de 2004-ben, amikor az akkori feleségének, Avril Lavigne-nek elmesélte a történteket, az énekesnő mondta ki, hogy Nori szexuálisan zaklatta őt, amit Whibley jelenlegi felesége, Ariana Cooper is megerősített benne.

A Sum 41 nemrég jelentette be feloszlását, de a zenekar még egy turnéval búcsúzik, ami novemberben Budapestet is érinti.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!