Novemberben érkezik a legendás zeneszerző, John Williams életét feldolgozó dokumentumfilm

2024. október 2. – 14:06

Másolás

Vágólapra másolva

November elsejétől lesz látható a Disney+ felületén Magyarországon is a Star Wars- és Jurassic Park-filmek zenéjét szerző John Williams életéről szóló dokumentumfilm. Az amerikai zeneszerző és karmester már többször dolgozott Steven Spielberg, Ron Howard és Kathleen Kennedy produkcióiban, akik mindannyian producerei a Music by John Williams című dokumentumfilmnek. A film a zeneszerző termékeny életpályáját és karrierjét dolgozza fel.

John Williams 2023-ban történelmet írt azzal, hogy ő lett a legidősebb alkotó, akit Oscar-díjra jelöltek, abban az évben A Fabelman családért. A zeneszerzőt összesen ötvennégyszer jelölték már Oscar-díjra, és ötször meg is kapta a szobrot.

„A film karrierje korai szakaszától követi Williamst, amikor még jazz zongorista volt, majd azt is bemutatja, amikor sorban nyeri az Oscar-, Emmy- és Grammy-díjakat, miközben a nézők mélyebben megismerhetik a zeneszerző személyiségét is. Számtalan filmhez járult hozzá a zenéjével, és nagy hatással volt a popkultúrára” – olvasható a film leírásában.

A dokumentumfilm olyan művészek szólalnak meg, mint George Lucas, J.J. Abrams, Chris Martin, Chris Columbus, Yo-Yo Ma, Ke Huy Quan, James Mangold, és Alan Silvestri.

„Johnny, a filmjeim nem lennének ugyanazok nélküled”

– mondta Spielberg a zeneszerzőről.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!