Új részek készülnek a Magyar Népmesékből

2024. október 2. – 16:28

Másolás

Vágólapra másolva

A Kecskemétfilm stúdió bejelentette, hogy tizenhárom új epizóddal folytatódik a Magyar Népmesék sorozat, az új részek 2025-re készülnek el. Az új epizódok kiválasztását Jankovics Marcell és Mikulás Ferenc kezdték meg, később bekapcsolódott a munkába Tóth Gábor néprajzkutató is. Az időközben elhunyt Jankovics Marcell helyére Csákovics Lajos lépett, aki a Toldi-sorozatban társrendezőként dolgozott együtt Jankovics Marcellal. Az új epizódokban közreműködik még Bogyó Péter, Király Krisztián és Maticska Zsolt is. A forgatókönyvek mellett elkészültek a hangfelvételek is a színművészekkel.

A 2020 októberében hungarikummá nyilvánított Magyar népmesék rajzfilmsorozat összesen 100 epizódja a kecskeméti rajzfilmstúdióban készült 1976 és 2011 között. A filmsorozat ötletadója és producere Mikulás Ferenc volt, a vizuális koncepciót Jankovics Marcell alkotta meg. A változatosság érdekében számos alkotó vett részt a munkában, a sorozat vezető rendezői Jankovics Marcell mellett Horváth Mária és Nagy Lajos voltak. A zenei aláfestést a Kaláka együttes teremtette meg. A történetek népi mesemondók és neves színészek hangján szólaltak meg, de leginkább Szabó Gyula orgánuma fonódott össze a Magyar népmesékkel.

A kétezres években még volt négy évada a Magyar Népmeséknek, ezekben az epizódokban szintén Szabó Gyula volt a mesemondó, az utolsó három évadban már nem működött közre Jankovics Marcell, Horváth Mária és Nagy Lajos írták a forgatókönyvet és rendezték az epizódokat.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!