Transzcendens utazásra visz a közel 50 éves Vágtázó Halottkémek legelső videóklipje

2024. szeptember 27. – 09:47

Másolás

Vágólapra másolva

Az önmagában is szép teljesítmény, ha egy zenekar 49 éve létezik, az meg egyenesen hihetetlennek tűnik, hogy ennyi idősen nemcsak aktív legyen, hanem ekkor adja ki az első videóklipjét. Magyarország első számú sámánpunk-zenekara, a Vágtázó Halottkémek most ezt hozta össze, csütörtökön transzcendens videóval mutatta be az élőben már korábban debütált, Belső tűzzel az életedért! című számát.

A VHK a 2001 és 2009 közötti szünetet leszámítva gyakorlatilag folyamatosan aktív, sőt, termékeny zenekar volt, kiadott egy rakás albumot, folyamatosan koncertezett, de eddig csak tévéstúdiós felvételekből összevágott klipekig jutottak. Most a Mihaszna Filmmel közösen köszörülték ki az évtizedes csorbát a természetfeletti, táltosos hangulattal tökéletes összhangban lévő Ozora fesztivál területén.

Az egész amúgy vegytiszta VHK, pszichedelikus látomásokkal, ősi motívumokkal, kaotikus darálássál és ugráló Grandpierre Attilával, aki továbbra is minimum húsz évet letagadhatna. Grandpierre idén töltötte be a 73-at, húsz év múlva, a zenekar második klipjében talán már ennyinek is fog kinézni. És akkor a lényeg:

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!