Új lemezzel ágyaz meg Lady Gaga a közelgő Joker-filmnek

2024. szeptember 25. – 13:55

Új lemezzel ágyaz meg Lady Gaga a közelgő Joker-filmnek
Lady Gaga a közelgő Joker-film egyik jelenetében – Fotó: Warner Bros. / DC Entertainment / Collection ChristopheL / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken jelenik meg Lady Gaga új stúdióalbuma – írja a Pitchfork. A Joker-film folytatásának megágyazó lemezt az énekesnő kedden jelentette be az Instagram-profilján. Mint bejegyzésében írta, a Harlequin címet viselő projekt kísérőlemeze az új Joker-filmnek, melyben Gaga a Batman-képregényekből ismert Harley Quinnt alakítja.

A Harlequin már előrendelhető Lady Gaga hivatalos weboldaláról, eszerint összesen 13 szám lesz rajta közreműködők nélkül. Az már a dallistából is látszik, hogy az anyag valóban szorosan kapcsolódik majd a 2019-es Joker folytatásához: szerepelni fog rajta egy Joker című szám, amit a Folie à Deux című dal követ, utalva ezzel az új Joker-film címére.

A Pitchfork szerint borítékolhatóan feldolgozások is szerepelnek majd a lemezen, erről árulkodnak az olyan dalcímek, mint az If My Friends Could See Me Now és World on a String, amik mind régi amerikai slágerek a múlt évszázadból. A Harlequin mellett egy másik Joker-lemez is megjelenik szeptember 27-én: Hildur Guðnadóttir izlandi zeneszerző is ezen a napon adja ki az új film hivatalos filmzenéjét album formájában.

A film első előzetesében Joaquin Phoenix és Lady Gaga táncra perdültek, a júliusban befutott, friss trailerből pedig még több részlet kiderült a film történetéről. A Joker: Folie à Deux premierje szeptember elején volt a Velencei Filmfesztiválon, a magyar mozikban pedig október 3-ától lehet elcsípni.

Gaga 2020-ban, még a Covid-járvány ideje alatt adott ki utoljára lemezt, a Harlequin lesz az első nagy megjelenése a 4 évvel ezelőtti Chromaticaóta. Az énekesnő korábban azt is bejelentette, hogy új, a Jokertől független szólólemeze 2025 februárjában érkezik majd, és a LG7 címet fogja viselni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!