Kijött a Joker: Folie à Deux első előzetese, amiben táncra perdül Joaquin Phoenix és Lady Gaga

2024. április 10. – 05:44

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent a Joker folytatásának első előzetese. A Joker: Folie à Deux-ben visszatér Joker szerepében Joaquin Phoenix, Harley Quinn bőrébe pedig Lady Gaga bújik. A film október 4-én kerül a mozikba – írja a Deadline. A magyaroroszági bemutató pontos dátuma egyelőre nem ismert.

A 2019-es, nagy sikerű film folytatása első hallásra rizikós vállalkozásnak tűnhet, a második rész ugyanis feltehetően musical formában érkezik. A trailer alapján viszont úgy tűnik, ezt a műfajt is lehet addig csűrni-csavarni, hogy passzoljon a Joker sötét világához:

Az előzetes a „What the World Needs Now Is Love Sweet Love” című 1965-ös dalt idézi meg, és bár egyelőre nem látjuk se Phoenixet, se Gagát dalra fakadni, minden jel arra mutat, hogy a filmben ez a pillanat is eljön majd. Egyéb őrültségek mellett természetesen.

Az első, 2019-es Joker hatalmas siker volt a Warner Bros/DC számára, a Deadpoolt megelőzve minden idők legnagyobb bevételű R besorolású (18 pluszos) filmje lett, 1,79 milliárd dollárt termelt globálisan a jegypénztáraknál.

De nem csak a mozik pénztáránál tarolt, a díjözön sem kerülte el. Joaqin Phoenix például bezsebelt egy Oscart, egy Golden Globe-ot és egy BAFTA-t is a címszerepért, de Oscart ért a film Hildur Guðnadóttir által szerzett zenéje is. Emellett a legjobb rendező és a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában is Oscarra jelölték a film alkotóját, Todd Philipset (a film összesen 11 Oscar-jelölést kapott).

Todd Phillips a második részre is visszatér rendezőként és a forgatókönyv társszerzőjeként. A szereplőgárdában feltűnik Catherine Keener, Brendan Gleeson, Jacob Lofland és Harry Lawtey, Zazie Beetz pedig visszatér az első filmből.

Az előzetest a Las Vegas-i ComicConon mutatták be. „Amikor az első filmet forgattuk, Joaquin és én mindig arról beszéltünk, hogy csináljunk egy folytatást, mert nagyon jól éreztük magunkat, de sosem gondoltuk komolyan. Aztán amikor a Joker hatalmas siker lett, a járvány idején tovább beszélgettünk róla, és végül úgy döntöttünk, hogy megcsináljuk. És megint nagyon jól éreztük magunkat” – mondta Todd Phillips a közönségnek.

Phillips hozzátette, ő eddig se beszélt úgy a filmről, mint musicalről, de azt megerősítette, hogy a zene lényeges elem lesz benne. Lady Gaga castingolásáról azt mondta, azért választotta ki a szerepre, mert a Csillag születikben (amelynek Phillips a producere volt) varázslatos volt.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!