Az Avatar után James Cameron Hirosimáról forgatna filmet

2024. szeptember 17. – 16:18

Másolás

Vágólapra másolva

Hirosimáról forgatja a következő filmjét az Avatar után James Cameron, írja a Deadline. Cameron ugyanis megvásárolta a megfilmesítési jogait a csak jövő augusztusban megjelenő Ghosts Of Hiroshima című regénynek.

A Ghosts Of Hiroshima Charles Pellegrino regénye, egyben a folytatása a 2015-ben megjelent The ​Last Train from Hiroshima című könyvének, és Cameron a hírek szerint a két regény alapján mesélni el az amerikaiak által Hirosimára dobott atombomba történetét.

A sztori egy Jamagucsi Cutomu nevű 29 éves férfire fókuszál majd, aki az egyetlen ember a világon, akinek sikerült túlélnie mindkét Japánra ledobott atombombát a második világháborúba. Jamagucsi először munkaügyben volt Hirosimában, amikor ledobták a bombát, majd Nagaszakiba utazott vissza vonattal, ahová a másodikat dobták az amerikaiak. Pontos számokat lehetetlen mondani, de 110-210 ezer főre teszik a bombázásokban elhunyt emberek számát.

Cameron az 1997-es Titanic óta szinte kizárólag az Avatar-filmeken dolgozik, így ez lehet hosszú idő után az első olyan rendezése, amelyben nincsenek kékbőrű földönkívüliek. Az más kérdés, hogy jövő év végén érkezik a harmadik Avatar, ami a Tűz és hamu alcímet kapta, és további kettő másik folytatás is érkezhet, bár Cameron már többször jelezte, hogy előfordulhat, azokat már nem ő fogja rendezni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!