A komplett stáb felmondott az egyik legjobb független játékforgalmazónál

2024. szeptember 13. – 10:30

Másolás

Vágólapra másolva

Minden dolgozó felmondott az Annapurna videójátékokért felelős osztályánál, írja a Bloomberg. Az Annapurna Interactive stábja azután döntött a tömeges felmondás mellett, hogy sikertelenül próbálták kiszervezni a videójátékokért felelős divíziót az anyacég alól.

Már egy héttel ezelőtt cikkeztek arról, hogy távozik a cégtől több alapító és az elnök is, miután a vezetés úgy döntött, hogy egybe olvaszták a videójátékokért felelős részleget a cég filmes, tévés és színházi részével. Ezt az ott dolgozó 25 munkatárs ellenezte, és hiába kampányoltak amellett, hogy váljanak ki és hozzanak létre egy önálló céget, ez végül nem sikerült nekik, ezért mindannyian távoznak.

A tömeges felmondás után nagy kérdés, mi lesz az Annapurna jövője, hiszen nemrég jelentették be, hogy a forgalmazás mellett játékfejlesztésbe is kezdenek, illetve indítottak egy saját animációs stúdiót is. Az Annapurna olyan népszerű indie (vagyis független) játékokat adott ki az elmúlt években, mint a Stray, a Twelve Minutes, az Outer Wilds vagy a What Remains of Edith Finch, illetve sor sikeres film forgalmazásába is beszálltak, mint A nő, az Amerikai botrány vagy a Zero Dark Thirty – A bin Láden-hajsza.

A közlemény szerint a felmondások nem veszélyeztetik egyik annapurnás projekt megjelenését sem.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!