Michael Keaton Michael Douglasre változtatná vissza a nevét

2024. szeptember 5. – 16:10

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút adott a People magazinnak Michael Keaton, aki Tim Burton új filmjében, a Beetlejuice Beetlejuice-ban alakítja a címadó főszereplőt. Keaton a beszélgetés során emlékeztetett, hogy a teljes születési neve Michael John Douglas, és 50 év után végre visszatérne anyakönyveztetett nevéhez.

A 73 éves színész felidézte, hogy a Screen Actors Guild pályája indulásakor megtiltotta neki, hogy használja a Michael Douglas nevet, mivel az már foglalt volt az Elemi ösztönből és a Tőzsdecápákból ismert 79 éves színészkollégája által, aki Keaton debütálásakor már közel 10 éve aktív volt a képernyőn. Keaton Mike-ra sem változtathatta a keresztnevét Mike Douglas énekes-tévés műsorvezető miatt, ezért emékei szerint felcsapott egy telefonkönyvet, és onnan kereste ki a legjobb alternatívát.

A Birdmanből és a Batman-filmekből is ismert sztár bejelentette, hogy a jövőben köztes megoldást választva

Michael Keaton Douglas néven folytatná a karrierjét, meghagyva a felvett vezetéknevet is, amivel elhíresült.

A színész elmondta, hogy már legutóbbi krimijében, a 2023-ban megjelent Knox Goes Away című filmben is így akarta kiíratni a nevét, de már túl késő volt, és a Beetlejuice Beetlejuice-ban is Michael Keatonként jelenik meg a stáblistában.

„Azt mondtam: hé, figyelmeztetésképpen Michael Keaton Douglasként leszek feltüntetve, de aztán kevés idő maradt arra, hogy beletegyék és kijavítsák. Mindenképp változtatni fogunk ezen” – mondta Keaton. A Michael Keaton főszereplésében készült Beetlejuice Beetlejuice-ról írt kritikánk itt olvasható.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!