Jenna Ortega: A nőknek saját karakterek kellenek, nem csak férfi szerepek női verziói

2024. szeptember 4. – 16:10

Másolás

Vágólapra másolva

A Wednesday című sorozatból ismert Jenna Ortegát arról kérdezték, hogy eljátszaná-e Tim Burton Ollókezű Edwardjának női változatát. A Beetlejuice Beetlejuice című filmben is szerepet kapó színésznő elmondta, hogy a nőknek saját karaktereket kellene kapniuk, nem csak spinoffokban kellene szerepelniük.

Az elmúlt években több, eredetileg férfiak által alakított karakter kapott „női remake-et”, ilyen volt a 2016-os Szellemirtók és a 2018-as Ocean's 8 is. Ezeket a filmeket a nézők finoman szólva sem fogadták kitörő örömmel, a témával bővebben ebben a cikkünkben foglalkoztunk. Ortega saját bevallása szerint imádja, hogy manapság sokkal több női főszereplő van, szerinte ez nagyon fontos, ugyanakkor hozzátette, hogy saját, kifejezetten női karakterek kellenének.

„Nem szeretném, ha ezek a szerepek csak spin-offokban merülnének ki, nincs szükség »Jamie Bond-ra«, Új, ikonikus női karakterek kellenek” – mondta a színésznő.

A James Bond-franchise kapcsán gyakran felmerül, hogy egy nő is eljátszhatná a világ leghíresebb ügynökének a szerepét. Ezek a hangok különösen azóta erősödtek fel, hogy Lashana Lynch volt az új 007-es Daniel Craig utolsó Bond-filmjében, a Nincs idő meghalniban. A film után a rajongók elkezdték azt találgatni, hogy vajon Lynch átveszi-e Bond karakterét is.

2015-ben Tim Burton az Entertainment Weeklynek adott interjújában kifejtette, hogy ő nem kívánja folytatni Ollókezű Edward sztoriját. „Nekem az ilyen ötletek inkább rémálmok. Számomra ezek a filmek nagyon egyediek, és igen, néhány esetben megértem, miért készítenek több részt, legyen szó trilógiákról, folytatásokról vagy akár több részes sorozatokról, de nekem ezek általában egyszeri, megismételhetetlen alkotások” – nyilatkozott Burton.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!