7 milliós büntetést kapott a Rádió 1, amiért Balázsék műtéti beavatkozásokkal viccelődtek

2024. augusztus 29. – 14:23

Másolás

Vágólapra másolva

Megint megsértette a korhatári kategóriát a Rádió 1, amikor a Balázsék május 13-án 6 óra 13 perctől kezdődő műsorában a műsorvezetők műtéti beavatkozásokkal viccelődtek, obszcén módon, állapította meg a Médiatanács. „A testület ezért a médiaszolgáltatóra 7 150 000 forint, annak ügyvezetőjére pedig a jogsértés ismételtségére tekintettel 175 000 forint bírságot szabott ki” – közölte az NMHH.
A testület szerint a műsorban „gúnyt űztek a szervátültetésből”, túlzottan részletezték a műtéti beavatkozásokat, ami félelmet kelthet a gyerekekben, a szexuális utalások és a trágár szóhasználat miatt pedig csak este 9 után lehetett volna leadni az adást. A bírságon kívül a rádiónak közleményt is ki kell adnia.

A Balázsék miatt legutóbb májusban büntette 800 ezerre a Médiatanács a rádiót, mert a műsorban rasszista módon viccelődtek Musimbe Dávid Dennisszel. A műsor júniusi adása miatt júliusban is indult egy eljárás, szexuális tartalmú viccelődés miatt.

A Médiatanács a keddi ülésén több médiaszolgáltatót is megbírságolt, köztük a Hír Tv-t is, a csatornának 400 ezret kell fizetnie, mert a március 31-én leadott, majd április 1-jén háromszor is megismételt Bayer Show-ban Bayer Zsolt „kiirtandó féregnek” és „páviánnak” nevezett bevándorlókat.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!